Publicatie

Kriskras door de Bijbel – Dagboek op verhaalsoort

Cover Kris krasDe Bijbel is een soort bibliotheek van 66 boeken, vol met spannende verhalen, liefdesverhalen, zeeverhalen, geschiedenis, wetenschap, noem maar op. Dit dagboek laat kinderen vanaf 9 jaar (met hun ouders) de Bijbel op een nieuwe manier ontdekken.

Hoe werkt het? Kies een genre en lees de bijbehorende verhalen. Zo kom je langs verschillende bekende en minder bekende bijbelverhalen uit zowel het Oude als het Nieuwe Testament. Elk verhaal wordt geïntroduceerd, maar de bijbeltekst zelf lees je in je eigen favoriete bijbel. Bij ieder verhaal staan verwerkingen in de vorm van creatieve opdrachten, proefjes, doordenkertjes, vragen of weetjes. Ontdek en beleef de Bijbel op een nieuwe manier!

Leeftijd: vanaf 9 jaar

Meer informatie:
Uitgeverij Royal Jongbloed | Ark Media | ISBN 9789033835940


Publicatie

Ontdek het oneindige heelal – Een bijbelse ruimtereis

Cover Ontdek het oneindige heelalDit boek vol informatie, proefjes en allerlei opdrachten laat kinderen ontdekken dat de ruimte met alle planeten, sterren en sterrenstelsels vertelt over wie God is, was en wie hij voor hen wil zijn. Ze mogen mee op ontdekkingsreis en zullen onder de indruk komen van de oneindige grootheid van het heelal. Begrijpen waarom we wel op aarde kunnen leven en op de andere planeten niet. En meer te weten komen over de sterren: hoe ze zijn ontstaan en hoe ze eindigen. ‘Ontdek het oneindige heelal’ zal hen diep versteld doen staan over het wonder dat schepping heet!

Leeftijd: vanaf 9 jaar

Meer informatie:
Uitgeverij Royal Jongbloed | Ark Media | ISBN 9789033835698


Publicatie

Columbus!

Cover ColumbusDit boek neemt je mee op reis met Columbus. Je stapt met hem aan boord van een zeilschip, steekt de Atlantische Oceaan over en zet als een van de eersten voet aan wal in Indië. Maar… is het Indië wel?

Dit boek daagt je met weetjes, experimenten en opdrachten uit zelf op ontdekkingsreis te gaan. Weet jij wat een kwadrant is, en hoe je deze kunt gebruiken? Durf jij scheepsbeschuit te eten? Maak jij een eigen telescoop? Monster aan en gaan!

Leeftijd: 8-12 jaar

Meer informatie:
Uitgeverij Columbus | ISBN 9789085434337


Publicatie

Beleef de Bijbel – Bijbels handboek voor jou

Cover Beleef de Bijbel– Had koning Salomo huisdieren?
– Wat zijn de meest bizarre wapens uit de tijd van de rechters?
– Waarom moesten profeten gekke opdrachten uitvoeren?
– Wat at Jezus tijdens zijn laatste maaltijd met zijn leerlingen?

Ga mee op reis vanaf de schepping, langs de oerverhalen, de tijd van de aartsvaders, rechters en koningen naar de tijd van Jezus, de zendingsreizen en de eerste gemeenten.

De prachtige illustraties brengen de informatie tot leven en de landkaarten en tijdbalken tonen de bijbelverhalen in het grotere geheel. Samen met de foto’s van historische plaatsen en vondsten biedt het kinderen een goed tijdsbeeld. Zo komen de verhalen dichterbij dan ooit!

Leeftijd: 9-12 jaar

Meer informatie:
Uitgeverij Royal Jongbloed | Ark Media | ISBN 9789085434177


Publicatie

Tellen tot je tolt – Over getallen, reeksen, vormen en codes in de Bijbel

Cover JPEGEen cool getallenboek bij de Bijbel voor kinderen die van oplossen houden, van doordenken, van berekenen en van het kraken van codes.

In dit boek gaan kinderen op een verbazingwekkende reis door de bijbel waarin ze maten en g ewichten uit de oudheid ontdekken, bijbelse bussommen oplossen, stoeien met grote getallen, bizarre formules ontrafelen, coderen en creatief aan de slag gaan.

De bijbel blijkt vol te staan met rekensommen, wiskundige wetenswaardigheden en mysterieuze getallen. Daarbij heeft ‘Tellen tot je tolt’ ook aandacht voor wetmatigheden die God in de schepping heeft gelegd.

Het boek is niet alleen geschikt voor kinderen met een wiskundeknobbel, maar superboeiend voor alle nieuwsgierige kinderen!

Leeftijd: 8-12 jaar

Meer informatie:
Uitgeverij Royal Jongbloed | Ark Media | ISBN 9789085434139


Publicatie

Wonderlijke wereld

Cover staand boekGod maakte het grote heelal. In dat heelal maakte hij ook plaats voor onze aarde.
Hij zette prachtige bomen op de aarde en sierlijke dieren.
Toen de aarde klaar was, bedacht God ons en maakte Hij de mens.
Wij mogen iedere dag genieten van de wereld die Hij zo wonderlijk gemaakt heeft.

Hanna Holwerda vertelt in begrijpelijke taal over onze Wonderlijke Wereld. Bij dit verhaal maakte
Leontine Gaasenbeek bijzondere illustraties waarin je een hoop kunt ontdekken.

Een heerlijk boek om samen te lezen én om veel in te beleven.

Leeftijd: 4-8 jaar

Meer informatie:
Uitgeverij Buddybooks | ISBN 9789087820589


Publicatie

Knetteren en knallen – Bijbels proefjesboek

Knetteren en knallen - Bijbels proefjesboek

In dit proefjesboek ontdekken kinderen dat spannende, spetterende en schuimende proefjes goed samen kunnen gaan met serieus de Bijbel lezen en uitleggen wat het goede nieuws van Jezus betekent. Het boek nodigt volwassenen en kinde ren uit om samen op avontuur te gaan in de wondere wereld van wetenschap en techniek.

De proefjes zijn geschikt om thuis te doen, op school, op een feestje, tijdens zondagschool of kindernevendienst of op vakantie.

Bij elk proefje vind je een duidelijke uitleg, vragen om over door te denken en natuurlijk de verhalen en teksten uit de Bijbel waar de proefjes bij zijn gezocht.

Leeftijd: 8-12 jaar

Meer informatie:
Uitgeverij Royal Jongbloed | Ark Media | ISBN 9789085433798


Publicatie

Struinen door de schepping – Bijbels natuurboek.

Struinen door de schepping - Bijbels natuurboekKinderen houden van de natuur! Ze rennen door het gras, bestuderen vlinders en bouwen hutten of vlotten. Ook ouders gaan graag met hun kinderen de natuur in.

Dit natuurboek verbindt het genieten van de natuur met het geloof in de Schepper. Naast informatieve weetjes over landschappen, dieren en planten lees je Bijbelteksten en vind je creatieve opdrachten.

Leeftijd: 8-12 jaar

Meer informatie:
Uitgeverij Royal Jongbloed | ISBN 978908533347


Publicatie

God woont bij zijn volk, sta samen stil bij het wonder van Pasen.

God woont bij zijn volkLeef als gezin samen toe naar Pasen tijdens de veertigdagentijd.

God wil bij zijn volk wonen, daarom geeft Hij Mozes opdracht om de tabernakel te bouwen. Ontdek met elkaar de lijnen die van de tempel- en tabernakeldienst lopen naar Jezus en het offer dat Hij bracht op Golgota. Hij kwam bij ons, heel gewoon, als mens onder de mensen. Zo’n God hebben wij!

Bekijk de tabernakel en bouw hem stap voor stap na met de onderdelen uit de kijkdoos. Op deze manier leer je meer over de voorwerpen en rituelen rondom de offerdienst. Elke dag is er een bijbeltekst en zijn er doe- en denkopdrachtjes voor verschillende leeftijden. Zo sta je samen stil bij het wonder van Pasen.

Leeftijd: 4-12 jaar

Meer informatie:
Uitgeverij Columbus | ISBN 9789085433354


Publicatie

Adventure, als gezin op reis met Jozef en Maria.

AdventureGaan jullie mee op avontuur met Jozef en Maria? Ze reizen tijdens advent op een ezel van Nazaret naar Betlehem. Elke dag gaan ze een stapje verder op de landkaart.

Onderweg komen jullie bekende verhalen uit het Oude Testament t egen, die je kunt naspelen met de vingerpoppetjes. Ook vind je bij elke dag leuke opdrachten zoals proefjes, tekenen, luisteren en muziek maken. Zo komt het kerstverhaal steeds dichterbij.

Leeftijd: 4-12 jaar

Meer informatie:
Uitgeverij Columbus | ISBN 9789085433149


 Publicatie

God heeft jou gemaakt, bijbelmateriaal voor 3+ groepen.

Cover-god-heeft-jou-gemaaktDeze uitgave bij de Prentenbijbel bevat prachtig verwerkingsmateriaal voor jonge kinderen. Te gebruiken tijdens kindernevendiensten, Bijbelcrèches of thuis. Er is voor iedere zondag een verhaal, een filmpje, vragen, liedsuggesties , gespreks- en gebedspunten.

Leeftijd: 3-6 jaar

Meer informatie:
Uitgeverij Royal Jongbloed | ISBN 9789086011308

 


Opdracht

Eindredactie Kind op Maandag
Uitgeverij Kwintessens

Kind op Maandag is een godsdienstmethode voor protestants-christelijke basisscholen waarin het Bijbelverhaal centraal staat.

Meer informatie over Kind op Maandag.


 

Opdracht

Verhalen, vieren en werkvormen – voor Kind op Zondag Uitgeverij Kwintessens

Kind op Zondag biedt gebruiksklaar materiaal voor kindernevendienst en zondagsschool om het evangelie dicht bij kinderen te brengen. Inspirerend voor leiding én voor kinderen.

Meer informatie over Kind op Zondag.


 

Opdracht

Communicatie en promotie Kinderbijbels.nl
Ark Mission

Kinderbijbels.nl is een online platform en matchingsite die mensen helpt in het kiezen van een kinderbijbel. Van alle beschikbare kinderbijbels van verschillende uitgeverijen staat er een objectieve bespreking op deze site.

Meer informatie over Kinderbijbel.nl.